Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

Compagnie par Terre / Anne Nguyen (FR): Önellátás (Autarcie (...) ) 200% tánc


Trafó Kortárs Művészetek Háza

2017. október 27. 20:00

Organikus veretés. Stratégiajáték ötven percben, mely alatt négy táncos tomboló rítusba kezd félúton a kötött, arccal-előre mozdulatok világa és a szabad kalandozás között.

Breakdance, popping és waacking specialitásaikat forgatják meg kortárs mozgáskincsükben. Erős egyéniségüket belökik a színpadra, területet foglalnak, szövetségest keresnek és hatalomra törnek. Harci táncok, nyughatatlan törzsi rítusok, pulzáló, zabolátlan ritmusok keresik a harmóniát.
A break táncos és a hiphop párbajokat jól ismerő Anne Nguyen 2005-ben alapította társulatát. Tudományos gondolkodás és a harcművészetekben való jártassága inspirálja koreográfiai világát, melyben keveri a hiphopot saját nyelvével. Pontos mozdulatok, geometriai korlátok, kontrasztok az energiahasználatban és sűrűségben, váratlan térhasználat – ezeken keresztül egyesíti a hiphop nyers rutinosságát grafikus, dekonstruált koreográfiai nyelvével.
 
„B-boying jellegű előadás Anne Teresa de Keersmaeker stílusában. Vagy inkább valami breakdance keresztezve William Forsythe fogalmakkal. A koreográfus Anne Nguyen hozzászokott már ezekhez a megjegyzésekhez. Érti is a hasonlatot, mivel a hiphopot igyekszik szétszedni, hogy újra összerakhassa, mint egy kirakós játékot, és létrehozhassa egyre elismertebb koreográfiáit.” (Liberation)
 
Koreográfia: Anne Nguyen
Táncosok: Sonia Bel Hadj Brahim or Konh-Ming Xiong or Anne Nguyen, Magali Duclos, Linda Hayford, Valentine Nagata-Ramos; Beugró táncos: Farrah Elmaskini
Eredeti zene (zeneszerző és ütőhangszeres): Sébastien Lété
Fényterv: Ydir Acef
Művészeti tanácsadók: AragoRn Boulanger, Jim Krummenacker
Jelmezterv: Courrèges
 
A Teatroskop támogatásával valósul meg a FranceDanse Orient-Express részeként. A Teatroskop programot a Francia Intézet, a francia Kulturális és Kommunikációs Minisztérium és a francia Külügy és Nemzetközi Fejlesztés Minisztérium indította el.